Maandag 30 mei 2011  
     
    NCV Cosmetica
   
     
  Nieuwsbrief Header
 
    Cosmetica NU    
   

NCV ledenvergadering benoemt bestuurs- en ereleden
Aan de gezamenlijke NCV/NVZ/NAV bijeenkomst op 19 mei 2011 ging een NCV ledenvergadering vooraf. Hierin werd kenbaar gemaakt dat de heren J.C. Bondy (l’Oréal Nederland), W.A. de Gier (Sara Lee HBC Nederland), H.T. van Giessen (Cosinta Service) en J.R. van Doggenaar (Parcos) aftreden als bestuurslid. Wij danken hen hartelijk voor hun bijdragen aan de vereniging.

Wegens zijn jarenlange inspanningen voor de NCV is T. van Giessen benoemd tot erelid. Nogmaals dankt de NCV hem hierbij voor zijn grote betrokkenheid en inzet voor de vereniging. Benoemd tot nieuw bestuurslid werden U. Springer (L’Oréal Nederland), mevrouw M. van Ee (hannah SIRC) en F. Pierik (Coty Benelux).

De huidige samenstelling van het NCV-bestuur is als volgt:
P.J. Maarleveld (voorzitter), R. van de Straat (Procter & Gamble Nederland, Vice-voorzitter), U. Springer (L'Oréal Nederland), E. Dumez (Schwarzkopf & Henkel), F.L. de Groot (Intertrade Cosmetics), L.C.M. de Koning (Beiersdorf), N. van Dam (Unilever Benelux), B. Hullegie (Koninklijke Sanders), mevrouw M. van Ee (hannah SIRC), F. Pierik (Coty Benelux).

De ledenvergadering werd op feestelijke wijze afgesloten. De heer Boeijenga, nieuw algemeen directeur van DA Retailgroep, reikte mevrouw Odenthal van de stichting Look Good…Feel Better een waardecheque uit van 50.000 euro. Hiermee kan de stichting nóg meer ziekenhuizen in Nederland voorzien van workshops voor mensen met kanker. De dank van de stichting is dan ook groot!

Het NCV jaarverslag 2010 is uit!
Op 19 mei kwam ook het NCV jaarverslag 2010 uit. Hierin leest u onder meer de omzetcijfers van de cosmeticamarkt in 2010, en over de producten en activiteiten van de NCV. De XS versie kunt u opvragen via info@ncv-cosmetica.nl. De volledige, digitale versie kunt u hier gratis downloaden.


Gezamenlijke bijeenkomst ‘Over grenzen kijken’
Inspirerend thema van een succesvolle jaarvergadering

Op 19 mei 2011 vond de jaarvergadering van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV),  Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) en de Nederlandse Aerosol Vereniging (NAV) plaats. Het aantal aanmeldingen was groter dan ooit, maar liefst 170 deelnemers hadden zich ingeschreven. Na een besloten ledendeel in de ochtend van de afzonderlijke verenigingen, begon om 11.00 uur de themabijeenkomst ‘Over grenzen kijken’. De jaarvergadering vond plaats in de plezierige ambiance van het Klooster Cenakel in Soesterberg. Uit de vele positieve reacties van deelnemers durft de NCV te concluderen dat de bijeenkomst een succes was!
 
De sprekers namen de aanwezigen mee op een inspirerende reis door Europa. Enkele fragmenten van de leerzame en levendige presentaties leest u hier. 
 
‘’Je bedrijf móet wel deugen, want tegenwoordig gaat alles online’’
De heer R. van der Aart ontwikkelt en implementeert met zijn bedrijf RepMen online PR-strategieën voor een breed scala aan klanten. Hij vertelde het publiek aan de hand van prikkelende vragen over de ontregelende wereld van sociale media. Ook constateerde hij dat als social media een land was, het meer inwoners zou hebben dan China! Online media biedt kansen maar maakt bedrijven ook kwetsbaarder: alle informatie gaat online, en bovendien zijn alle netwerken over de wereld met elkaar verbonden. De kansen die social media bieden: dialoog, naamsbekendheid, support aan consument en innovatie.
www.slideshare.net/rvdaart/10-interessante-vragen-over-social-media
twitter.com/#!/AmazingPR
 
‘’Nederland is in Europa de kleinste van de grootste, en de grootste van de kleinste‘’
Mevrouw J. van de Bandt-Stel, sinds 1989 werkzaam bij VNO-NCW, geeft leiding aan het Bureau Brussel van VNO-NCW en treedt op als contactpersoon naar de Europese werkgeverskoepel Businesseurope. Ze wist onder meer te vertellen dat 70% van de Nederlandse wetgeving zijn oorsprong heeft in Brussel. Ze benadrukte het belang van solidariteit in Europa, omdat Nederland baat heeft bij een grote vrije handelszone. 
www.vno-ncw.nl
 
‘’Je talent is groter dan je omgeving’’
De heer. K. Gabriëls, voormalig CEO van enkele grote bedrijven, is ondernemer en begeleidt directieleden, ondernemers en managers bij veranderingen in hun organisatie. Hij verklaarde dat de wereld steeds dynamischer en minder voorspelbaar wordt. Voor een bedrijf is het zinvol om het unieke talent van iedere medewerker te benutten en ze te mobiliseren om naar het resultaat toe te werken. Laat medewerkers vaker doen wat ze kunnen en willen en vraag je af: is daar een plek voor binnen deze organisatie?
twitter.com/#!/keesgabriels
www.detalentmanager.nl
 
De inspirerende ochtend in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg werd afgesloten met een lunch, waar men uitgebreid kon napraten. De NCV, NVZ en NAV kijken terug op een geslaagde jaarvergadering en hopen dat ook volgend jaar sprake is van een geweldige opkomst als deze. 
   
     
    Afmelden: Verstuur een e-mail naar info@ncv-cosmetica.nl met als onderwerp: Afmelden Nieuwsbrief