Woensdag 13 mei 2015  
     
    NCV Cosmetica
   
     
  Nieuwsbrief Header
 
    Cosmetica NU    
   

NCV Jaarverslag 2014 nu beschikbaar!
Het jaarverslag met daarin de marktgegevens van de cosmeticabranche is nu gratis te downloaden vanaf onze website.

2014: Cosmetica groeit in volume, promotiedruk blijft stijgen
Op 19 februari 2015 organiseerden de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV), de Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) en Nederlandse Aerosol Vereniging (NAV) hun jaarlijkse Nielsenbijeenkomst. Op deze dag presenteert marktonderzoeksbureau Nielsen de cijfers van de cosmetica-, was- en reinigingsmiddelen- en aerosolenmarkt van het afgelopen jaar. Mw. Meinesz (Nielsen) vertelde dat de economie in 2014 harder is gegroeid dan in 2013. Het consumentenvertrouwen is ook gegroeid, maar blijft laag. Lees meer.

Dermatologie en Cosmetica; terugblik op succesvolle bijeenkomst
De Stichting Dermatologie en Cosmetica (voorheen PMS Cosmetica) organiseert jaarlijks een seminar waarmee kennisuitwisseling op het raakvlak van dermatologie en cosmetica wordt bevorderd. Op 8 april 2015 vond het 15de seminar plaats met als thema ‘Decoratieve Cosmetica’. Mevrouw Devreker van Clinique gaf met haar presentatie meer inzicht in de mogelijkheden die bereikt kunnen worden met cosmetische ingrediënten. Mevrouw Pols van de afdeling Medische Ethiek, AMC vertelde over haar onderzoek naar wat waardigheid betekent voor mensen die ziek zijn. Tussen de presentaties door gaf een visagiste van Vichy een demonstratie met camouflerende producten. Dermatoloog Wolkerstorfer van het AMC sprak over behandelingen voor patiënten met huidverkleuringen. Volgend jaar kunnen geďnteresseerden op een nieuw seminar rekenen.

Wat betekent TTIP voor cosmeticaproducten?
De Rijksoverheid wil afspraken maken over internationale handel. Met een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten (VS) zorgt zij voor economische groei en  werkgelegenheid. Op dit moment werken de EU en VS al intensief samen, ondanks dat zij een ander systeem hanteren voor het reguleren van cosmeticaproducten. Dankzij TTIP wordt de samenwerking tussen de EU en VS verder geďntensiveerd en wordt meer kennis gedeeld, waardoor de consumentenveiligheid nog beter zal worden gewaarborgd. De voordelen van TTIP voor cosmeticaproducten:
• De samenwerking tussen EU en VS wordt verder verbeterd waar het gaat om productveiligheid, wetenschappelijke testmethoden en etikettering.
• De tijd tussen het testen en goedkeuren van nieuwe producten wordt versneld.

Smeren tegen de zon: ook op onbewaakte momenten
Genieten van de lentezon is heerlijk. Maar helaas is teveel zonlicht niet gezond. Daarom moet de huid worden beschermd door uit de zon te blijven, bedekkende kleding te dragen en/of anti-zonnebrandproducten te smeren. Door ervoor te zorgen dat u niet verbrandt, kunt u een heleboel narigheid voorkomen. Het is extra opletten geblazen in de lente, omdat de zon dan sterk in kracht toeneemt en de huid nog dun en onvoorbereid is. Het is daarom aan te raden om een hoge SPF-factor te gebruiken, regelmatig opnieuw te smeren en ook te smeren op onbewaakte momenten – bijvoorbeeld als u even neerstrijkt op een zonnig terrasje, een fietstocht maakt of in de tuin aan het werk bent. Lees meer over verstandig zonnen.

Jaarvergadering 2015: Duurzaam begint bij ondernemen
Op 22 april 2015 vond de jaarvergadering van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV), Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) en de Nederlandse Aerosol Vereniging (NAV) plaats. Na een besloten ledendeel van de afzonderlijke verenigingen, verwelkomden de verenigingen ruim 120 genodigden voor de themabijeenkomst ‘Duurzaam begint bij ondernemen’. Dit alles vond plaats in conferentiecentrum Kontakt der Kontinenten, Soesterberg. Met gepaste trots kijken de verenigingen terug op een inhoudelijk sterk,  inspirerend en plezierig programma. Lees meer.

Wist u dat…?
• Van 16-19 juni 2015 de General Assembly van de Europese Cosmetica plaatsvindt?
• Sinds 22 april 2015 het NCV jaarverslag 2014 gratis beschikbaar is?
• De NCV dit najaar haar jubileum viert omdat zij 65 jaar bestaat?
• De NCV is aangesloten bij MVO Nederland?
• De NCV-leden de Stichting Look Good…Feel Better al 10 jaar steunt?

   
     
    Afmelden: Verstuur een e-mail naar info@ncv-cosmetica.nl met als onderwerp: Afmelden Nieuwsbrief