Dinsdag 10 februari 2015  
     
    NCV Cosmetica
   
     
  Nieuwsbrief Header
 
    Cosmetica NU    
   

Monica van Ee nieuwe voorzitter van de Nederlandse Cosmetica Vereniging
Monica van Ee is per 8 januari 2015 de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Cosmetica Vereniging. De leden hebben ingestemd met haar voordracht door het NCV-bestuur. Mevrouw Van Ee volgt de heer Frank Pierik op, die zijn functie neerlegt na van 2011 tot 2014 voorzitter te zijn geweest. Monica van Ee is directeur van hannah Skin Improvement Research Company in Voorthuizen. Zij is al jaren actief betrokken bij de NCV, onder andere door haar voorzitterschap van de Groep Distributie Schoonheidsspecialisten en het lidmaatschap van de Commissie Beleid & Strategie. Sinds mei 2011 is zij bestuurslid van de NCV. De NCV is verheugd dat zij bereid is de voorzitterstaak op zich te nemen.

Reclamecode Cosmetische Producten van kracht
De NCV heeft op eigen initiatief een bijzondere reclamecode opgesteld, namelijk de Reclamecode Cosmetische Producten, die unaniem is aangenomen door het bestuur van de Stichting Reclame Code (SRC). Met de code waarborgt de industrie de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van cosmeticareclames. De code is onderdeel geworden van de Nederlandse Reclame Code en van toepassing op de gehele branche. Bij de totstandkoming waren vertegenwoordigers van adverteerders, zelfreguleringsorganisaties, Europese instituties en diverse belangenorganisaties betrokken. Lees meer over de Reclamecode Cosmetische Producten.

Betekenisvolle samenwerking NCV en Look Good…Feel Better
De Nederlandse Cosmetica Vereniging en Stichting Look Good…Feel Better werken al ruim 10 jaar intensief samen. De bijna honderd cosmeticabedrijven aangesloten bij de NCV, steunen de Stichting financieel, met producten en logistiek – bijvoorbeeld de opslag van tasjes en producten. Look Good…Feel Better is hét goede doel van de NCV. Om dat kenbaar te maken, heeft de NCV hierover een folder uitgebracht.
Download de folder 'Nederlandse Cosmetica Vereniging en Stichting Look Good...Feel Better'.

Jamai reikt 48 cosmeticacertificaten uit
Op 12 januari 2015 zijn op feestelijke wijze 48 certificaten (Top) Cosmetica-adviseuse uitgereikt door Jamai Loman. Deze certificaten mogen verkoopmedewerksters in ontvangst nemen nadat ze diverse merkentrainingen gevolgd hebben bij een van de lidbedrijven van de Nederlandse Cosmetica Vereniging. Het totaal aantal uitgereikte certificaten komt hiermee op 298. Jamai sprak de cosmetica-adviseuses persoonlijk toe. Hij zei overeenkomsten te zien tussen zijn vak en dat van hen; ‘voor ons allemaal geldt, klant is koning!’.

Veel belangstelling voor nieuwjaarsreceptie NCV en CBD
Op woensdag 7 januari 2015 vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Cosmetica Vereniging en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) plaats. Hét platform voor een informele ontmoeting tussen handel en industrie aan het begin van het nieuwe jaar. Dit jaar hield onder andere Bart Combée van de Consumentenbond een toespraak. De belangstelling was groot: circa 160 relaties van NCV en CBD waren naar restaurant Groot Kievitsdal in Baarn afgereisd om te proosten op een voorspoedig 2015. Lees ons verslag over deze nieuwjaarsreceptie.

Informatieplatform isditproductveilig.nl nóg verder uitgebreid
De website isditproductveilig.nl biedt betrouwbare informatie over het veilig omgaan met onder meer cosmetica. De website wordt al vele jaren bijzonder goed bezocht. Naast de tak voor consumenten, ontwikkelde de NCV ook websites voor professionele gebruikers van cosmetica, de schoonheidsspecialist en de kapper. Recentelijk is aan isditproductveilig.nl de tak ‘professioneel schoonmaken’ en ‘aerosols’ toegevoegd. Inmiddels vindt u onder isditproductveilig.nl liefst 6 websites met waardevolle informatie.

Wist u dat…
• De NCV al bijna 900 volgers heeft op Twitter?
• U op de website van de Reclame Code Commissie vanaf nu de speciale Cosmetica Code aantreft?
• De Engelstalige website http://www.thefactsabout.co.uk heel interessante informatie biedt over cosmetica?
• De NCV dit jaar 65 jaar bestaat?

   
     
    Afmelden: Verstuur een e-mail naar info@ncv-cosmetica.nl met als onderwerp: Afmelden Nieuwsbrief