Maandag 10 februari 2014  
     
    NCV Cosmetica
   
     
  Nieuwsbrief Header
 
    Cosmetica NU    
   

NCV Beautyjournalistenmiddag in EYE Amsterdam
Op 19 november 2013 organiseerde de NCV weer een middag voor beautyjournalisten, ditmaal in EYE Amsterdam. Ronald van Welie (NCV) vertelde over de veiligheid van cosmetica en benadrukte dat de dosis van een stof bepaalt of het een risico oplevert of niet. Xavier Lauteslager (Unilever) verzorgde een inleiding over duurzaam ondernemen van de cosmetica-industrie. Hierna volgde een paneldiscussie met Tessa Koop (Wala), Paul van Dansik (Delarange Cosmetics) en Petra Odenthal (Look Good…Feel Better). Marc Pissavani (R&D Coty Prestige Monaco) sloot af met een presentatie over zonnecosmetica die veel vragen van de journalisten over SPF, nanomaterialen en andere ingrediënten beantwoordde. Wegens groot succes volgt volgend jaar weer een beautyjournalistendag!

Annemarie van Gaal reikt 35 cosmeticacertificaten uit tijdens NCV event
Op 20 januari jl. reikte zakenvrouw Annemarie van Gaal op feestelijke wijze 35 certificaten (Top) Cosmetica-adviseuse uit. Dit gebeurde tijdens een door de NCV georganiseerd event om parfumeriemedewerksters te feliciteren met het volgen van diverse merktrainingen. De certificaten zijn een bewijs van vakkundigheid. Bij de uitreiking waren ongeveer 100 belangstellenden aanwezig. Na de uitreiking was er een gezellige borrel. De NCV gaat er vanuit volgend jaar weer een groot aantal certificaten te kunnen uitreiken. Lees het volledige overzicht van alle (Top) Cosmetica-adviseurs/ses.

Nieuwe medewerkster versterkt NCV-team
In november 2013 is dr. Lonneke Jongmans in dienst getreden bij de NCV als Consultant Scientific & Regulatory Affairs. Na de opleiding Gezondheidswetenschappen heeft zij promotieonderzoek gedaan naar het proces van het voorkomen van veroudering. Daarna heeft Lonneke in Italië gewerkt aan de karakterisering van genetische mutaties die mogelijk betrokken zijn bij het ontstaan van spierziekten. Lonneke: ‘In deze functie ga ik mij bezighouden met technische onderwerpen, milieu, veiligheid en wetgeving. Ik wilde graag meer toegepast bezig zijn in een functie waar maatschappelijke ontwikkelingen centraal staan. Iedereen gebruikt cosmetica en dat maakt deze productgroep extra boeiend.’

Cosmetica en hormoonachtige stoffen
Groepen van stoffen als ftalaten, parabenen, synthetische muskverbindingen en UV-filters worden genoemd in verband met een hormoonachtige werking. Deze stoffen zouden een soortgelijke werking hebben als het hormoon oestrogeen dat van nature aanwezig is in ons lichaam. Dat sommige van deze stoffen zwak hormoonachtig zijn in laboratoriumtesten, wil echter nog niet zeggen dat ze ook hormoonverstorend zijn bij gebruik in cosmetica. Lees ons Veel Gestelde Vragen document over hormoonachtige stoffen in cosmetica.

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie NCV en CBD
Volgens goede traditie vond op woensdag 8 januari 2014 de nieuwjaarsreceptie van de NCV en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) plaats. Hét platform voor een informele ontmoeting tussen handel en industrie aan het begin van het nieuwe jaar. Zo’n 170 relaties van NCV en CBD hieven het glas op een voorspoedig 2014. Gastspreker René Boender, uitgeroepen tot beste buitenlandse spreker in de VS in 2012 en 2013, wist het publiek te boeien met zijn visie op de veranderende wereld en hoe bedrijven hierop zouden moeten inspelen om de aandacht van klanten te trekken en te behouden. Lees ons persbericht over de nieuwjaarsreceptie.

Wist u dat…?
• De stichting Look Good…Feel Better nu bijna landelijke dekking heeft en in 74 ziekenhuizen workshops uiterlijke verzorging geeft?
• Er een mooi artikel over de stichting Look Good...Feel Better in de bijlage van de Telegraaf heeft gestaan?
Deze NCV-leden het mooie werk van Look Good…Feel Better mogelijk maken met financiële steun en cosmeticaproducten?
• Als u NCV-lid bent, u op 11 februari a.s. welkom bent op onze Nielsen bijeenkomst waar de omzetcijfers van de cosmeticamarkt in 2013 worden toegelicht?
• Genodigden van harte welkom zijn op de NCV-jaarvergadering, met onder meer aandacht voor het vertrek van directeur Wouter Pfeifer, op 24 april a.s?
• De NCV nu in totaal 214 certificaten Cosmetica-adviseuse en 19 certificaten Top cosmetica-adviseuse heeft uitgereikt? Lees meer over ons Cosmeticapaspoort.
• De NCV voor twee beroepsgroepen, namelijk kappers en schoonheidsspecialisten, een website over veilig werken met cosmetica heeft ontwikkeld?

   
     
    Afmelden: Verstuur een e-mail naar info@ncv-cosmetica.nl met als onderwerp: Afmelden Nieuwsbrief