Woensdag 22 mei 2013  
     
    NCV Cosmetica
   
     
  Nieuwsbrief Header
 
    Cosmetica NU    
   

Nieuwe website speciaal voor schoonheidsspecialisten
Op de dag van de vakbeurs Beauty Trade Special lanceerde de NCV haar nieuwe website. De website is voor schoonheidsspecialisten, voor diegenen met interesse om schoonheidsspecialist te worden en voor consumenten (die de schoonheidsspecialist bezoeken). Je leest hierop alles over de cosmeticaproducten waar je dagelijks als schoonheidsspecialist mee werkt, zoals: hoe zijn producten samengesteld, waar moet ik op letten als ik producten in de salon verkoop en hoe werk ik veilig en hygiënisch? De focus van de informatie ligt op wet- en regelgeving voor cosmetica. In de toekomst zal de NCV de overkoepelende website isditproductveilig.nl nog verder uitbreiden. Bezoek direct de nieuwe website voor schoonheidsspecialisten.

Jaarvergadering 2013 in het teken van innovatie: ‘Voorbij de horizon’
Op 25 april 2013 vond de jaarvergadering van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV),  Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) en de Nederlandse Aerosol Vereniging (NAV) plaats. De verenigingen mochten gezamenlijk ongeveer 140 deelnemers verwelkomen, in het sfeervolle Klooster Cenakel in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Na een besloten ledendeel in de ochtend van de afzonderlijke verenigingen, volgde de themabijeenkomst. Het thema dit jaar luidde ‘Voorbij de horizon’. De sprekers belichtten in hun presentatie, elk op hun eigen manier, de definitie en het belang van innovatie. Hoe kom je eigenlijk tot een innovatie? En wat maakt een innovatie lang houdbaar? Op te maken uit de reacties van het publiek was de informatie bijzonder boeiend en tevens bruikbaar in de praktijk. Lees een samenvatting van de presentaties.

Jaarverslag 2012 nu beschikbaar!
Het NCV jaarverslag 2012 is uit. U kunt het uitgebreide verslag XL gratis downloaden van onze website. Leest u liever de korte versie, dan kunt u het XS verslag opvragen bij de NCV.

Thema cosmetica seminar: Nagels en Nagelverzorging
Op 27 maart 2013 organiseerde de NCV haar 13de PMS Cosmetica seminar. PMS cosmetica seminars hebben tot doel om de expertise bij dermatologen en experts uit de cosmetica-industrie samen te brengen. Het thema was ‘Nagels en Nagelverzorging’. Een goede kennis van nagelziekten én nagelproducten is zowel voor de dermatoloog als voor de nagelstylist van belang. Van nagelstylisten is te verwachten dat zij eventuele nagelziekten in een vroeg stadium herkennen (en de klant doorverwijzen). Kennis over de chemie van nagelproducten is voor de dermatoloog van belang om patiënten goed te kunnen adviseren. Het seminar werd net als voorgaande jaren bijzonder goed bezocht. Diverse dermatologen toonden ook hun interesse in het NCV document ‘Veiligheidsinformatie Nagelproducten’.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de cosmeticabranche: een praktijkvoorbeeld
PUM Netherlands senior experts is een non-profit organisatie die bedrijven uit ontwikkelende landen adviseert. Door deze experts concrete adviesprojecten op de werkvloer te laten uitvoeren, bouwen bedrijven kennis op om uit te groeien tot de motor van de plaatselijke economie. Dat is goed voor de werkgelegenheid en de duurzame economische ontwikkeling van de regio. Rob Klerkx is zo’n expert. Hij was jarenlang directeur van Cosmara en een betrokken bestuurslid van de NCV. Nog steeds houdt hij nauwe contacten met de NCV, nu hij adviezen geeft op het gebied van cosmetica. Lees over zijn cosmeticaproject in Marokko.

Smeren, smeren, smeren!
Zonlicht is gezond omdat het zorgt voor de aanmaak van vitamine D in onze huid. Ook geeft zon vaak een prettig en ontspannen gevoel. Helaas is een teveel aan zonlicht niet gezond. Daarom is het belangrijk de huid te beschermen tegen UV-straling. De NCV heeft de meest gestelde vragen over zonnen en anti-zonnebrandproducten verzameld en beantwoord. U leest hier antwoord op vragen als: Is UV-straling sterker als het warmer is? Kan ik bruin worden achter glas? Hoe lang kan ik zonder anti-zonnebrandproduct in de zon?

   
     
    Afmelden: Verstuur een e-mail naar info@ncv-cosmetica.nl met als onderwerp: Afmelden Nieuwsbrief