Dinsdag 5 februari 2013  
     
    NCV Cosmetica
   
     
  Nieuwsbrief Header
 
    Cosmetica NU    
   

Make over voor www.ncv-cosmetica.nl
Om onze 35.000 bezoekers per jaar nóg beter van dienst te zijn, vond de NCV het de hoogste tijd voor een nieuw design van haar website. Naast een nieuwe vormgeving, hebben we de hoeveelheid informatie en keuzes op de homepage sterk beperkt. De informatie die het meest wordt bezocht, is nu in een oogopslag vindbaar. Ook attenderen we u op onze informatie over de nieuwe cosmeticawetgeving, de Cosmeticaverordening. NCV-leden hebben exclusieve toegang tot het ledendeel waar alle updates m.b.t. de verordening staan beschreven.

Datum inwerkingtreding Cosmeticaverordening nadert!
Vanaf 11 juli 2013 moeten alle producten op de markt aan de eisen van de Cosmeticaverordening voldoen. Bent u volledig op de hoogte van de nieuwe eisen? Weet u wat dit precies betekent voor uw bedrijf? Speciaal voor NCV- leden organiseert de NCV een extra informatiebijeenkomst over de Cosmeticaverordening. U krijgt hier onder andere de gelegenheid om uw prangende vragen te stellen aan een consultant. Houd onze agenda in de gaten.

Feestelijke trainersdag en certificatenuitreiking met Winston Post
Op 22 januari jl. vond de NCV trainersdag plaats in de Ernst Sillem Hoeve in den Dolder. Trainers van diverse cosmeticamerken kwamen samen om kennis te delen en elkaar te enthousiasmeren over cosmetica gerelateerde onderwerpen. De heer Van Welie gaf een presentatie over de Cosmeticaverordening, het publiek was geboeid en stelde diverse vragen. De dag werd extra feestelijk dankzij een wijnproeverij begeleid door een enthousiaste wijnkenner die vertelde over verkooptechnieken. In de middag was de uitreiking van certificaten aan (top)cosmetica-adviseuses. Zij hadden een certificaat behaald door het volgen van diverse merktrainingen, geregistreerd in het cosmeticapaspoort. De middag werd begeleid door tv- en musicalbekendheid Winston Post. Hij toonde veel interesse voor de beautybranche en gaf aan wat hij belangrijk vindt als hij een parfumerie binnenstapt. Het publiek was zeer enthousiast over zijn bijdrage. De NCV feliciteert alle (top)cosmetica adviseuses nog eens van harte!

Duurzaam ondernemen in de cosmeticabranche
De NCV brengt duurzaam ondernemen in beeld. Zij volgt daarvoor sinds medio 2011 een lidbedrijf dat cosmetica produceert en ‘duurzaam ondernemen’ hoog op de agenda heeft staan. Kwaliteitsmanager producerend NCV-lid: ‘De klant let dit jaar weer meer op kosten en vraagt minder expliciet naar duurzame producten dan in voorgaande jaren. Dat maakt de uitdaging voor ons om duurzaam te produceren eigenlijk alleen maar groter.’’ Lees het volledige interview.

Nagelstylisten opgelet! Nieuwe editie Veiligheidsinformatie Nagelproducten beschikbaar
Als je werkt met goede producten die voldoen aan de Europese wetgeving en ook zijn voorzien van de juiste etikettering, dan is het werken hiermee veilig. Belangrijk is uiteraard wel dat de gebruiksvoorschriften van de leverancier strikt worden opgevolgd. Omdat de NCV veilig werken met nagelproducten belangrijk vindt en omdat inmiddels diverse wetswijzigingen en productinnovaties hebben plaatsgevonden, heeft de NCV een nieuwe editie van haar brochure Veiligheidsinformatie Nagelproducten uitgebracht.
Je kunt de brochure Veiligheidsinformatie Nagelproducten gratis downloaden vanaf onze website.

Inspirerende spreker op nieuwjaarsreceptie CBD en NCV
Op woensdag 9 januari 2013 vond de traditionele nieuwjaarsreceptie van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) en de NCV plaats. Deze bijeenkomst is hét platform voor een informele ontmoeting tussen handel en industrie aan het begin van het nieuwe jaar. De opkomst was groot, ruim 150 mensen. Gastspreker was de heer Tony Bosma, trendwatcher en futurist. Hij boeide zijn publiek met een multimediale presentatie waarin hij duidelijk maakte dat de maatschappij zich in een radicale transitie bevindt. De ontwikkelingen hebben zeker ook impact op de manier waarop je als bedrijf succesvol kunt zijn en je klanten moet benaderen. ‘Anders denken en afleren wat we geleerd hebben’, luidde de boodschap van Bosma.

Tip!
Tip bij droge handen door het koude winterweer: smeer de handen in met een vette (hand)crème en trek dan pas handschoenen aan.

   
     
    Afmelden: Verstuur een e-mail naar info@ncv-cosmetica.nl met als onderwerp: Afmelden Nieuwsbrief