Donderdag 17 november 2011  
     
    NCV Cosmetica
   
     
  Nieuwsbrief Header
 
    Cosmetica NU    
   
Aan de slag met de Cosmeticaverordening
De NCV-uitgave "Aan de slag met de Cosmeticaverordening", uitgegeven door de SDU, informeert  cosmeticafabrikanten, importeurs en distributeurs over de (nieuwe) wettelijke eisen voor het op de markt brengen van cosmetica. De NCV heeft deze uitgave in samenwerking met de nVWA geschreven. De Cosmeticaverordening staat nu ook op het ledendeel van www.ncv-cosmetica.nl.  De NCV zal dit document continu actualiseren met extra informatie, zoals richtlijnen van de Europese Commissie en Colipa.
 
Nieuw! NCV-folder ‘Wat vertelt het etiket van een cosmeticaproduct?’
Het etiket is een omvangrijke informatiebron. Veel consumenten gebruiken dagelijks vele cosmeticaproducten en realiseren zich niet dat het etiket zoveel informatie bevat. Met deze folder wijzen wij de gebruiker op de waarde van dit etiket. Aanleiding om deze folder te maken is de nieuwe cosmeticawetgeving, de Cosmeticaverordening, waaronder de wettelijke eisen aan het etiket zijn aangepast. De Cosmeticaverordening is vanaf 11 juli 2013 van toepassing. Lees de folder 'Wat vertelt het etiket van een cosmeticaproduct?'

Actie bij DA met Look Good…Feel Better en NCV-leden
Stichting Look Good... Feel Better geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Dit najaar organiseerde zij een speciale actie met DA. Voor € 1,- kon u een speciale Look Good…Feel Better-shopper kopen en vullen met actieproducten. Diverse NCV-leden hebben geholpen deze actie mogelijk te maken. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de stichting. Ter ondersteuning van deze actie is een Youtube filmpje gemaakt onder de titel “Steun Look Good…Feel Better”.

Producerend lid vertelt over duurzaam ondernemen in de cosmeticabranche
De NCV wil duurzaam ondernemen in beeld brengen. Zij volgt daarom een lidbedrijf dat cosmetica produceert en “duurzaam ondernemen” hoog op de agenda heeft staan.

Producerend NCV-lid: ‘’Zijn we onbewust bekwaam?’’ Deel II.
De NCV wil de mogelijkheden tot duurzaam ondernemen in de cosmeticabranche concretiseren, om daarmee haar leden te inspireren en de branche nog verder te verduurzamen. Zij volgt een lidbedrijf dat cosmetica produceert. Wij vroegen de kwaliteitsmanager wat haar bedrijf in de afgelopen paar maanden concreet heeft ondernomen op het gebied van duurzaamheid. Lees dit interview.

Welke doekjes mag je door het toilet spoelen?
Op initiatief van het Platform van Nederlandse fabrikanten en importeurs van vochtige doekjes voor persoonlijke hygiëne is de website www.weetwatjedoorspoelt.nl ontwikkeld. Vochtige doekjes voor persoonlijke hygiëne zijn: billendoekjes voor baby en peuter, vochtig toiletpapier en intiemdoekjes/verfrissingsdoekjes. Vochtige doekjes kunnen problemen veroorzaken in de riolering en bij de afvalwaterzuivering. De website geeft informatie welke vochtige doekjes u wel en niet door het toilet mag spoelen. Ook treft u er uitleg over de vrijwillige (en wettelijk verplichte) informatie op het etiket aan.

Alternatieven voor dierproeven
De Europese Commissie heeft op 14 september 2011 haar jaarlijkse rapport over alternatieven voor dierproeven gepubliceerd. Daarin wordt aangegeven dat er enorme vooruitgang is geboekt met het ontwikkelen van alternatieven voor dierproeven. Hier leest u een reactie op dit rapport van de Europese Cosmetica Vereniging, Colipa.

Ontspannen in de badkamer en milieutips
In november wordt het guurder en blijft het langer donker. We trekken ons vaker terug in huis. Veel mensen zoeken hun ontspanning steeds meer in de badkamer. Ze wassen, verzorgen en verfrissen zich daar niet alleen, maar ook nemen ze ‘tijd voor zichzelf’, om te ontspannen. Dat kan in de vorm van een bad met aangenaam geurende badolie, of het uitgebreid inmasseren van de huid met een goede verzorgingscrème. Om tijdens het ontspannen ook rekening te houden met het milieu, leest u hier milieutips voor in de badkamer.

Links om vooral eens aan te klikken:
• Hier leest u wie de NCV is, wat zij doet en over de voordelen van lidmaatschap (geheel onderaan de pagina)
• Hier leest u welke vochtige doekjes u zonder problemen door het toilet mag spoelen
• Hier bestelt u de uitgave ‘Aan de slag met de Cosmeticaverordening
• Red de historie van de Drogisterijbranche!
• Delarange Cosmetics heeft Graydon Award ontvangen, want behoort tot top financieel gezonde bedrijven
   
     
    Afmelden: Verstuur een e-mail naar info@ncv-cosmetica.nl met als onderwerp: Afmelden Nieuwsbrief