Cosmetics Europe

Op Europees niveau worden de NCV en haar leden vertegenwoordigd door Cosmetics Europe, The Personal Care Association. Deze Europese brancheorganisatie is gevestigd in Brussel en behartigt de belangen van alle fabrikanten en importeurs van de Europese lidstaten.  Onder haar leden telt Cosmetics Europe alle nationale brancheverenigingen, zoals de NCV en vele internationale ondernemingen. Leden van de NCV nemen deel in diverse Cosmetics Europe commissies.

Contacten
Cosmetics Europe onderhoudt ook contacten met de brancheorganisaties in de Verenigde Staten, de Personal Care Product Council en in Japan, de JCIA. Deze landen vormen samen met Europa de grootste cosmeticamarkten van de wereld.Cijfers De Taskforce Statistics van Cosmetics Europe verzamelt cijfers over de Europese markt. Een deel hiervan kunt u op deze site inzien. De complete brochure is verkrijgbaar bij Cosmetics Europe.

Jaarverslag
Jaarlijks verschijnt er een verslag over de activiteiten van Cosmetics Europe; het Cosmetics Europe Activity Report. Dit rapport kunt u downloaden op de site van Cosmetics Europe.

Europees register cosmeticabedrijven
Cosmetics Europe faciliteert het Europese register, dat u de mogelijkheid biedt om in contact te komen met cosmeticabedrijven in de lidstaten van de EU: www.european-cosmetics.info.